Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 14. 11. 2019. u 22:15
Stipica Grgić
Predstavljanje zbornika Sisačka bitka...

U utorak 19. studenog 2019. s početkom u 14.15h u knjižnici Hrvatskih studija biti će predstavljen zbornik radova Sisačka bitka 1593.-2018.  koji je nastao kao produkt istoimenog skupa održanog u lipnju 2018. u Sisku. Zbornik obuhvaća 12 znanstvenih radova te jedno izlaganje sa skupa te predstavlja novo čitanje te poznate bitke s kraja 16. stoljeća, ali i njenih posljedica. Ovaj su naslov u ljeto 2019. zajednički izdali Sisačka biskupija, Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu te Hrvatsko katoličko sveučilište.

Zbornik će predstaviti izv. prof. dr. sc. Darko Vitek (Hrvatski studiji) kao jedan od recenzenata te izv. prof. Hrvoje Kekez (Hrvatsko katoličko sveučilište) kao jedan od urednika zbornika. Pozivaju se svi zainteresirani, napose studenti, na ovo predstavljanje.

Radujemo se Vašem dolasku!

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS