Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 19. 11. 2019. u 13:10
Administrator

U srijedu 20. studenoga 2019. s početkom u 16 sati u knjižnici Hrvatskih studija održat će se predavanje „Sjećanje na katoličkoga intelektualca Ivu Mašinu 20. XI. 1961. - 20. XI. 2019.“. Predavač je doc. dr. sc. Wollfy Krašić s Odsjeka za demografiju i hrvatsko iseljeništvo Hrvatskih studija.

Ivo Mašina – katolički intelektualac, neistomišljenik jugoslavenskoga komunističkoga režima, najbolji student profesora Jaroslava Šidaka, apsolvent povijesti Filozofskoga fakulteta u Zagrebu, ubijen je u kaznionici Stara Gradiška kao politički zatvorenik. U predavanju će biti iznesen Mašinin životni put te analizirana proturežimska djelatnost kao i njegova svjetonazorska i politička stajališta.

Dobro došli su nastavnici, studenti i građani.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS