Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 29. 11. 2019. u 19:38
Administrator

U objekt Hrvatskih studija koji obično zovemo Otoci, jer se u njemu nalaze predavaonice Krk, Hvar, Brač i Lastovo, uveden je optički internet ovaj tjedan. Objekt je u porabi od 2014. godine, kada je kao rješenje za pristup internetu u tamošnjim predavaonicama i uredima izabran bežični Eduroam.

To se rješenje pokazalo nedostatno i prije 2017. godine, kad su pribavljene nove ponude za potrebne radove, te su odmah po odobrenju izvedeni radovi ožičavanja samoga objekta, jer 2014. nije izvedena ni redovna Ethernet instalacija.

Za samo spajanje na optičku okosnicu mreže na kampusu iskorišteni su radovi na adaptaciji objekta 60 (iza Otoka, današnji objekt DHMZ-a), čime je postignuta znatna ušteda. Prvo računalo spojeno je u srijedu, ostatak računala spojen je jučer i danas.

Dvorana Zagreb opremljena je prvim projektorom pune tzv. visoke razlučivosti (1080p) na Hrvatskim studijima, instalacija je dopunjena tako da je moguća uporaba VGA (analognog) i HDMI (digitalnog) video signala. Nakon 12 godina zamijenjeno je pojačalo u dvorani Zagreb, prošle je godine bila zamijenjena mikseta i dio mikrofona.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS