Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 14. 12. 2019. u 14:44
Administrator

U petak, 13. prosinca 2019. u Dekanovu uredu Fakulteta hrvatskih studija obavljena je primopredaja dužnosti čelnika Hrvatskih studija. Nakon odluke Senata Sveučilišta u Zagrebu od 10. prosinca 2019. o statusnoj promjeni i osnivanju Fakulteta hrvatskih studija, promijenjen je naziv i pravni karakter čelne funkcije. Prof. dr. sc. Mario Grčević, pročelnik sveučilišnoga odjela Hrvatskih studija predao je čelnu dužnost prvomu dekanu Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Pavi Barišiću.

Tim povodom upriličen je radni susret s prethodnom upravom Hrvatskih studija na kojem je zajednički obilježen veliki događaj osnivanja Fakulteta hrvatskih studija, nakon čega je bivša uprava pobliže upoznala dekana s postignućima i otvorenim pitanjima u funkcioniranju institucije u njihovu mandatu.

Susretu je prisustvovala i glavna tajnica Sveučilišta u Zagrebu Heli Hajdić-Nikolić, dipl. iur., koja je u ime rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa zahvalila prof. dr. sc. Mariju Grčeviću za njegov izniman doprinos u reformi Hrvatskih studija i stvaranju pretpostavki za osnivanje Fakulteta hrvatskih studija te mu je uručila prigodni rektorov dar.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS