Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 18. 12. 2019. u 10:15
Administrator

Dekan Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Pavo Barišić održao je prvi radni sastanak s djelatnicima administracije u utorak, 17. prosinca 2019. godine, s početkom u 11.30 sati u Velikoj vijećnici. U prvom obraćanju zaposlenicima dekan je svima čestitao na uloženom trudu i doprinosu koji su nakon više od 20 godina rezultirali osnivanjem ustanove Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. U uvodnoj riječi, osvrnuo se i na simboliku datuma osnutka, 10. prosinca, kada se obilježava obljetnica smrti prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana, ali i datuma koji se u svijetu slavi kao Međunarodni dan ljudskih prava. Istaknuo je da velik dio zasluga rješavanja pravnog statusa Hrvatskih studija pripada i samim administrativnim djelatnicima:

„Dobar kolektiv i zajednički uspjeh počivaju na predanom radu svakodnevnih jednostavnih poslova koje treba obavljati savjesno i odgovorno. Želio bih da ostvarimo sinergiju te još veću usmjerenost prema ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Osnivanje samostalne pravne osobe Fakulteta pred nas stavlja dodatnu odgovornost", poručio je djelatnicima administracije dekan Barišić. Nadalje, napomenuo je da nam prethodi ustrojavanje ustanove i završetak njezine profilacije. Istaknuo je da su njegova vrata uvijek otvorena i da će biti spreman saslušati konstruktivne prijedloge i primjedbe u svrhu unaprjeđenja ustanove. Predložio je da se učvršćuju načela kolegijalnosti, solidarnosti i supsidijarnosti, tj. da se na nižoj razini rješava sve što se može riješiti. Sugerirao je zaposlenicima da ga mogu kontaktirati putem e-pošte ili preko Dekanova ureda, ali i da planira uvesti određenu vrstu konzultacija za djelatnike na mjesečnoj razini. U drugom dijelu sastanka uslijedilo je upoznavanje s djelatnicima koji su se predstavili s nekoliko osnovnih informacija o svom radnom mjestu i zadatcima koje obavljaju. Na kraju sastanka dekan je čestitao Božić uz želje da ga svi provedu u obiteljskom zajedništvu, a u novoj godini poželio svima mir i dobro zdravlje.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS