Objavljeno: 17. 7. 2020. u 15:17
Administrator

Nastavnik Fakulteta hrvatskih studija izv. prof. dr. sc. Davor Piskač suautor je nagrađenoga projekta Biblioterapija - priče koje liječe.

Po završetku Natječaja za najbolje zagrebačke online projekte realizirane u razdoblju od 19. ožujka do 31. svibnja 2020., stručno povjerenstvo Muzeja za suvremenu umjetnost i Gradskoga ureda za kulturu Grada Zagreba donijelo je odluku o dobitnicima natječaja Nagrada za najbolje zagrebačke projekte 2020. te je projektu Biblioterapija - priče koje liječe dodijelilo drugu nagradu, objavljeno je 13. srpnja 2020.

Biblioterapijske su radionice bile sastavljene od članova Kluba Zajedno Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan te svih onih kojima je u doba najvećega širenja epidemije bila potrebna pomoć, a temeljile su se na zajedničkom čitanju književnih tekstova te biblioterapijskom razgovoru o pročitanom s ciljem samoaktualizacije, olakšanja duševne boli uzrokovane izolacijom te jačanja grupne kohezije. Susreti su održani preko Skypea, a tematizirane su priče dostupne na mrežnim stranicama Centra za kulturu Trešnjevka u formi zvučnih zapisa te na Facebook stranici Centra.

Autori projekta su Višnja Gašparin, Kristina Habuš i Davor Piskač koji su inovativnim pristupom uporabili terapijsku moć književnosti na jednostavan, funkcionalan i vrlo zanimljiv način. Projekt je nastavljen i nakon popuštanja mjera za što se posebno založila Ljiljana Perišić, ravnateljica Centra za kulturu Trešnjevka.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS