Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 23. 9. 2020. u 14:24
Administrator


 

Posjet korejskoga veleposlanika Fakultetu hrvatskih studija 

Veleposlanik Republike Koreje (Južne Koreje) u Republici Hrvatskoj Dong Chan Kim s prvom tajnicom Veleposlanstva Eunjeong Cho posjetio je u srijedu 23. rujna 2020. Fakultet hrvatskih studija. Susreo se s dekanom prof. Pavom Barišićem i suradnicima te je pozdravio polaznike programa učenja korejske kulture i jezika, koji se odvija na Fakultetu hrvatskih studija. Bio je to prvi posjet jednoga veleposlanika od uspostave Fakulteta hrvatskih studija u prosincu 2019.
 
Fakultet je dobio priliku otvoriti u Zagrebu Institut kralja Sedžonga, koji djeluje u 180 gradova svijeta, a nosi ime po korejskom vladaru Sedžongu (1397.–1450.), koji je izumio korejsko pismo. Veliko je zanimanje polaznika za učenje korejskoga jezika i kulture.  U samo pet dana na program se prijavilo 96 polaznika, većinom studenata Sveučilišta u Zagrebu, s 15 njegovih fakulteta. 

Dekan Barišić izrazio je zahvalnost i spremnost što se najmlađemu Fakultetu zagrebačkoga sveučilišta ukazala prilika za uspostavom suradnje koja daje poticaj za buduće projekte. 

U ugodnom razgovoru veleposlanik je pozvao polaznike, koji uspješno završe tečaj, na prijem u Veleposlanstvo Republike Koreje. Ovim posjetom uspostavljeni su planovi za buduće projekte. Veleposlanik Kim istaknuo je kako je stvoren akademski most između dviju kultura. Prof. Srećko Gajović opisao je kako je u siječnju došlo do posjeta izaslanstva sa Sveučilišta Chung-Ang iz Koreje i kako se početna inicijativa u svega osam mjeseci pretvorila u kvalitetnu priču. 

Program vodi lektorica EunGyeong Kim iz Seoula, a administrativnu potporu pruža mu Lina Seonghyun Kwon, studentica diplomskoga studija kroatologije Fakulteta hrvatskih studija. Nastava se odvija po četiri sata tjedno u tri skupine polaznika. Na kraju obraćanja, veleposlanik Kim polaznicima je darovao knjižicu o Koreji na hrvatskom i korejskom.
 


 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS