Objavljeno: 6. 11. 2020. u 13:49
Administrator

 

Fakultet hrvatskih studija u emisiji Globalna Hrvatska

U sklopu priloga o važnosti sustavnoga znanstvenoga proučavanja hrvatskoga iseljeništva novinarka emisije Globalna Hrvatska, koju na Četvrtom programu Hrvatske radiotelevizije uređuju i vode Gordana Lovrečić i Majda Ivković, razgovarala je i sa zaposlenicima Odsjeka za demografiju i hrvatsko iseljeništvo, doc. dr. sc. Wollfyjem Krašićem i Tamarom Bodor.
U prilogu snimljenom na Fakultetu hrvatskih studija doc. dr. sc. Krašić govorio je, između ostalog, o nedavno uspješno održanoj konferenciji Gastarbajterska iseljenička poema - od stvarnosti do romantizma u organizaciji Fakulteta i Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Tamara Bodor govorila je o zanimanju novih generacija studenata za teme hrvatskoga iseljeništva te njihovoj ulozi u postavljanju te teme kao jednog od najvažnijih strateških interesa Republike Hrvatske.


Prilog u trajanju od 4 minute emitiran je u emisiji od 31. listopada, a u cijelosti je dostupan ovdje.
 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS