Objavljeno: 12. 11. 2020. u 14:28
Administrator

Povodom 1600. obljetnice smrti svetoga Jeronima u emisiji Kozmos i etos Trećega programa Hrvatskoga radija gostovali su prof. dr. sc. Slobodan Prosperov Novak, dugogodišnji vanjski suradnik Fakulteta i  Petar Ušković Croata, asistent s Odsjeka za kroatologiju. Između ostaloga bilo je govora o nedavno objavljenoj knjizi prof. Prosperova Novaka „Sveti Jeronim Dalmatinac“, Svetčevu životu i ulozi u hrvatskoj književnosti, povijest i kulturi. 

Cijela emisija može se poslušati na poveznici: 

https://radio.hrt.hr/aod/kozmos-i-etos/360802/

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS