Objavljeno: 28. 1. 2021. u 15:41
Administrator

Fakultetsko vijeće donijelo je 4. prosinca 2020. Statut Fakulteta hrvatskih studija. O tekstu statuta u fazi prednacrta provedena je javna rasprava, na temelju koje je Povjerenstvo za izradu Nacrta statuta prihvatilo Izvješće o provedenoj javnoj raspravi, utvrdilo konačni tekst Nacrta statuta i uputilo ga dekanu i Dekanskomu kolegiju. Dekanski kolegij utvrdio je 2. prosinca 2020. Prijedlog statuta i uputio ga Fakultetskomu vijeću na odlučivanje.

Nakon toga Fakultetsko je vijeće 18. siječnja 2021. donijelo Statutarnu odluku o promjeni Statuta Fakulteta hrvatskih studija. Nacrt Statutarne odluke utvrdilo je Povjerenstvo za izradu Nacrta Statuta na temelju Pravnoga mišljenja pravne službe Sveučilišta od 12. siječnja 2021. i Rektorova pisma od 14. siječnja 2021. i uputilo ga dekanu i Dekanskomu kolegiju. Dekanski kolegij utvrdio je Prijedlog statuta i uputio ga Fakultetskomu vijeću na odlučivanje.

Dekan Fakulteta hrvatskih studija utvrdio je 18. siječnja 2021. pročišćeni tekst Statuta i uputio akte na Sveučilište.

Odbor za statutarna pitanja dao je 21. siječnja 2021. pozitivno mišljenje o Statutu i Statutarnoj odluci te ih dostavio Senatu.

Senat Sveučilišta u Zagrebu 26. siječnja 2021. dao je suglasnost na Statut i Statutarnu odluku.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS