Objavljeno: 19. 9. 2018. u 17:43
Josip Papak
Otvoren poziv na volontiranje u...

Iskustva o volontiranju u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja možete saznati na tribini ''Kako do iskustva?'' koja će se održati u utorak 25. rujna 2018. godine u centru MaMa, Preradovićeva 18, s početkom u 18:00 sati.

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja je projekt Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, Ministarstva pravosuđa i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj Hrvatska (UNDP), osnovan 2013. godine. Koristi jedinstveni i standardizirani besplatni broj 116 006 na kojem sve žrtve i svjedoci kaznenih djela i prekršaja te članovi njihovih obitelji mogu anonimno dobiti emocionalnu podršku, pravne i praktične informacije te ih se po potrebi može uputiti na institucije ili druge organizacije civilnog društva na daljnje ostvarivanje prava.

Otvoren je poziv na volontiranje u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja. Natječaj je otvoren od 17. rujna do 02. listopada do 23:59 sati.

Prijavni obrazac za volontiranje možete pronaći na sljedećoj poveznici:

http://docs.google.com/forms/d/1_NqKRnwQN1xfqgaNNDigiEzp0P_h6HT-ciOobk_ayVg/edit

Svi volonteri imaju priliku unaprijediti svoje komunikacijske vještine i pravna znanja, pohađati brojne edukacije, radionice i seminare, raditi u dinamičnom i empatičnom okruženju te umrežiti se s ostalim organizacijama civilnog društva. Nakon završenog volontiranja, volonteri dobivaju Potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem, a nakon 200 odvolontiranih sati i preporuku za posao.

Više informacija o prijavi za volontiranje možete pronaći na sljedećoj poveznici: http://pzs.hr/2018/09/17/poziv-na-volontiranje-u-nacionalni-pozivni-centar-za-zrtve-kaznenih-djela-i-prekrsaja/

Također, ako želite saznati ''iz prve ruke'' koji su to izazovi s kojima se susreću volonteri na 116 006 liniji, možete doći na tribinu ''Kako do iskustva?'' koja će se održati u utorak 25. rujna 2018. godine u centru MaMa, Preradovićeva 18, s početkom u 18:00 sati. Tribina se održava povodom obilježavanja 5. godišnjice rada Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja.

Govornici na tribini biti će volonteri NPC-a, studenti različitih fakulteta, koji će ispričati zašto su se odlučili volontirati u NPC-u s obzirom na odabir fakulteta, koji su izazovi s kojima su se suočili na liniji te zašto da drugi slijede njihov put i sami postanu volonter/ka Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja.

Više o događaju na https://www.facebook.com/events/967045530165302/ 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS