O odsjeku

Studij povijesti na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu nastao je tijekom 1996. godine kada je započet postupak prihvaćanja četverogodišnjeg dodiplomskog studijskog programa povijesti. Nastava se započela izvoditi tijekom akademske godine 1997./1998. Današnji studij temelji se na studijskom programu koji se prema bolonjskom sustavu započeo izvoditi tijekom akademske godine 2005./2006. Sve tri razine studija povijesti na našem odjelu ustrojene su prema suvremenim znanstvenim i didaktičkim standardima povijesti i drugih srodnih humanističkih znanosti. Tijekom proteklih devet akademskih godina program je doživio neke izmjene kako bi se studijski program koji se izvodi što bolje prilagodio studentima te olakšalo njihovo studiranje. Specifičnost našeg nastavnog plana je interdisciplinarno povezivanje s drugim povijesnim institucijama (instituti, muzeji, zavodi) što omogućuje našim studentima da se već tijekom preddiplomskog studija započnu istraživački profilirati u područjima koja ih zanimaju. Na diplomskom studiju studentima je omogućena tematska specijalizacija kroz veliki broj izbornih kolegija. Iako studij povijesti na našem odjelu ima naglasak na hrvatsku povijest, on ne isključuje mogućnost profiliranja naših studenata u raznim područjima svjetske povijesti od starih civilizacija starog Istoka do moderne i suvremene povijesti. Razmišljate li o ozbiljnom studiju povijesti pozivamo vas da na ovim stranicama informirate o našim nastavnicima i suradnicima, programu te istraživačkim i znanstvenim postignućima.


Objavljeno: 12. 4. 2014. u 10:16
Uređeno: 12. 4. 2014. u 10:18
Mladen Tomorad

Drage kolegice i kolege, studenti pete godine studija povijesti pozivaju Vas na terensku nastavu u Dubrovnik - biser hrvatske kulture!

Datum putovanja je 6.-8. lipnja zbog smještaja u hostelu. Imajte na umu Vaše ispitne obaveze, no ovo je jedan odličan način kako zaključiti ljetni semestar.

Osim Dubrovnika posjetit ćemo i Salonu, Naronu i Ston. 

Prijavite se i uz povjesničare osjetite duh prošlosti!

Ostale informacije nalaze se u privicima, a za sva pitanja stojimo na raspolaganju na terenska.dubrovnik@gmail.com

 

Plan putovanja

Petak, 6. lipnja

01 sati – polazak ispred Lisinskog

07 sati – dolazak u Salonu

- obilazak Salone od 07-08 sati

11 sati – dolazak u Naronu, obilazak Narone i posjet muzeju (do 12.30 sati)

- pauza od 12.30 – 13 sati

15.30 sati – dolazak u Ston

- obilazak Stona do 17 sati

- slobodno vrijeme od 17-18.30 sati

20 sati – dolazak u Dubrovnik

- slobodno vrijeme, noćenje

Subota, 7. lipnja

11-14 sati – obilazak Dubrovnika

14 sati – slobodno vrijeme, noćenje

Nedjelja, 8. lipnja

09 sati – polazak u Zagreb

- dolazak u Zagreb oko 19 sati

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS