O odsjeku

Studij povijesti na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu nastao je tijekom 1996. godine kada je započet postupak prihvaćanja četverogodišnjeg dodiplomskog studijskog programa povijesti. Nastava se započela izvoditi tijekom akademske godine 1997./1998. Današnji studij temelji se na studijskom programu koji se prema bolonjskom sustavu započeo izvoditi tijekom akademske godine 2005./2006. Sve tri razine studija povijesti na našem odjelu ustrojene su prema suvremenim znanstvenim i didaktičkim standardima povijesti i drugih srodnih humanističkih znanosti. Tijekom proteklih devet akademskih godina program je doživio neke izmjene kako bi se studijski program koji se izvodi što bolje prilagodio studentima te olakšalo njihovo studiranje. Specifičnost našeg nastavnog plana je interdisciplinarno povezivanje s drugim povijesnim institucijama (instituti, muzeji, zavodi) što omogućuje našim studentima da se već tijekom preddiplomskog studija započnu istraživački profilirati u područjima koja ih zanimaju. Na diplomskom studiju studentima je omogućena tematska specijalizacija kroz veliki broj izbornih kolegija. Iako studij povijesti na našem odjelu ima naglasak na hrvatsku povijest, on ne isključuje mogućnost profiliranja naših studenata u raznim područjima svjetske povijesti od starih civilizacija starog Istoka do moderne i suvremene povijesti. Razmišljate li o ozbiljnom studiju povijesti pozivamo vas da na ovim stranicama informirate o našim nastavnicima i suradnicima, programu te istraživačkim i znanstvenim postignućima.


Objavljeno: 5. 11. 2018. u 21:50
Uređeno: 5. 11. 2018. u 22:00
Mladen Tomorad
Promocija knjige "Slavne žene...

Hrvatski studiji i izdavačka kuća Meridijani s velikim vas zadovoljstvom pozivaju na predstavljanje knjige "Slavne žene stare povijesti: životi žena u društvima starog svijeta".

Na više od 350 stranica u knjizi se prvi puta na širem prostoru srednje i jugoistočne Europe obrađuje povijest žena u društvima i državama starog Istoka, Mezopotamije, Egipta, Grčke i Rima. Uz opće preglede života u ovim regijama u knjizi se također mogu pronaći i brojni tekstovi posvećenim slavnim ženama iz mitologije i povijesti.

Promocija će se održati u srijedu 14. 11. 2018. u 14:30 u sklopu Interlibera na Zagrebačkom velesajmu: Paviljon 6 - glavna otvorena pozornica.

Knjiga će biti dostupna za kupnju na štandovima Meridijana (Paviljon 5) i Hrvatskih studija (Paviljon 6)

Veselimo se vašem dolasku i nadamo se da će vam se knjiga svidjeti.

doc. dr. sc. Mladen Tomorad, urednik

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS