Objavljeno: 29. 3. 2019. u 12:54
Administrator

Obavještavamo sve koji su zainteresirani za stjecanje nastavničkih kompetencija da će se upis 11. skupine studenata pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičke naobrazbe nastavnika (PPDMN), Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, Borongajska cesta 83d, Zagreb, obavljati od 1. travnja 2019. do 30. travnja 2019., putem e-pošte: mmandic@hrstud.hr tako što pošaljete skenirane potrebne dokumente, a od 22. travnja 2019. do 3. svibnja 2019. upis je moguć osobno u prostorijama Hrvatskih studija u uredu 114 od 12 do 13 sati. Početak predavanja je 4. svibnja 2019. godine.

Program je namijenjen svima koji žele raditi u odgojno-obrazovnim ustanovama, a tijekom svoga studija nisu stekli tu naobrazbu, odnosno njihova matična ustanova im to nije mogla ponuditi. On je predviđen i za one koji osjećaju potrebu za cjeloživotnim školovanjem i dodatnom naobrazbom na tom području radili oni u obrazovnim ustanovama, nakladničkim kućama ili javnim medijima.

Studijski program je usklađen s najboljom europskom tradicijom kao i s hrvatskim zakonskim odredbama koje traže za takvo obrazovanje znanja i vještine s područja pedagogije, psihologije, didaktike i metodike (predmetne) u visini  od 60 ECTS bodova studentskoga opterećenja.

Nakon završenog programa, student dobiva potvrdu koja ga kvalificira za rad u odgojno-obrazovnim ustanovama ali i kao uvjet za daljnja učiteljska i nastavnička napredovanja. Detaljne informacije o programu možete naći na našoj stranici: https://www.hrstud.unizg.hr/ppdmn.

Vrlo pozitivna iskustva naših dosadašnjih studenata PPDMN programa daju Vam sigurnost da svoju nastavničku formaciju povjeravate u prave ruke.

Radujemo se Vašem dolasku.

Prof. dr. sc. Marko Pranjić,
voditelj programa PPDMN


 

Ako se upisujete putem e-pošte, potrebno je priložiti:

  • popunjen upisni i matični list
  • potvrdu o izvršenoj uplati prve rate školarine i upisnine
  • zadnja stečena svjedodžba ili diploma
  • rodni list
  • domovnica
  • dvije fotografije

 

obrasci (upisni i matični list)

detaljne upute

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS