Info
Ovaj predmet nije moguće upisati.
Obavijesti
Objavljeno: 29. 3. 2018. u 09:43
Valerija Macan Lukavečki

Poštovani kolegice i kolege,

kao što je na predavanjima i najavljeno odrada predavanja održat će se u dva navrata po sat vremena petkom nakon redovitog bloka predavanja. Prva odrada bit će u petak 6. travnja od 12.40 do 13:25h.

Svima od srca želim sretan Uskrs,

Macan Lukavečki

Objavljeno: 1. 3. 2018. u 13:00
Valerija Macan Lukavečki

Poštovani kolegice i kolege,

predavanja iz kolegija Arhivistika za povjesničare započet će 09. ožujka 2018., u tjednu kada započinju predavanja ljetnog semestra za izborne predmete.

Srdačno,

Valerija Macan Lukavečki

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS