Društveni mediji
Šifra: 118530
ECTS: 5.0
Nositelji: doc. dr. sc. Jelena Jurišić
Izvođači: Vanesa Varga - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Ciljevi kolegija su; stjecanje temeljnih znanja iz područja društvenih medija, usvajanje i razumijevanje znanstvene i stručne terminologije te povijesnog razvitka interneta i društvenih medija, upoznavanje sa suvremenim promjenama u načinima komunikacije te kritičko promišljanje takvih promjena i okolnosti te razumijevanje uloga internetske komunikacije u svim aspektima društva.
Teme kolegija su; Facebook (razvoj, poslovanje, obilježja i ključni događaji), Instagram (razvoj, poslovanje, obilježja i ključni događaji), Google (razvoj, poslovanje, obilježja i ključni događaji), You Tube (razvoj, poslovanje, obilježja i ključni događaji), Twitter (razvoj, poslovanje, obilježja i ključni događaji), Wikipedija (razvoj, poslovanje, obilježja i ključni događaji), Digitalna kultura; trivijalnosti i vrijednosti, Društveni mediji u praksi (odnosi s javnošću, marketing, pisanje za internet) i dr.
Literatura:
 1. Jan Van Dijk:; The Network Socitety; Sage Publications (2012)
 2. Jose Van Dijck; The Culture of Connectivity: A ritical History of Social Media; Oxford University Press (2013)
 3. Manuel Castells; Networks of Outrage and Hope: Social Movments in the Internet Age; Polity Press (2012)
1. semestar
KOM-dipl (4392): Specijalistička radna grupa 1. [1. sem] - Redovni studij - Komunikologija
Termini konzultacija:
 • doc. dr. sc. Jelena Jurišić :

   

  ponedjeljkom, od 12,45 do 13,45 sati,
       uz prethodni dogovor e-poštom.

  Lokacija:
Obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS