Epistemologija 2: obvezni seminar
Šifra: 53887
ECTS: 4.0
Nositelji: prof. dr. sc. Zvonimir Čuljak
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
1. Prikazati, objasniti i korelirati glavne suvremene eksternalističke, naturalističke i socijalnoepistemološke teorije znanja i epistemičkog opravdanja omogućujući njihovo razumijevanje i povezivanje; 2. osposobiti studente za analiziranje i procjenu dotičnih epistemoloških teorija kao i njihovih argumenata i protuargumenata; 3. uvesti studente u metaepistemološku problematiku.
Literatura:
  1. Čuljak, Zvonimir (ur.); Vjerovanje, opravdanje i znanje. Suvremene teorije znanja i epistemičkoga opravdanja (str. 241-265, 301-456); Ibis grafika, Zagreb (2003), str. 301-456
Preporučena literatura:
  1. Sosa, E. / Kim, J. / Fantl, J. / McGrath, M. (ur.); Epistemology: an anthology; Blackwell (208)
2. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Filozofija
Termini konzultacija:
  • prof. dr. sc. Zvonimir Čuljak :

    Zimski semestar: ponedjeljak, 14:20-15:20.

    Ljetni semestar: ponedjeljak 13:20-14:20

    Lokacija:
Obavijesti
Objavljeno: 6. 3. 2019. u 14:37
Uređeno: 6. 3. 2019. u 14:37
Zvonimir Čuljak

Mole se studenti da što prije prijave teme svojih izlaganja navedene u planu rada.

Zvonimir Čuljak

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS