Govorni latinski
Šifra: 94511
ECTS: 4.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Šime Demo
Izvođači: Angela Crnobrnja - Auditorne vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Auditorne vježbe 15
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Suvereno vladanje osnovnim latinskim vokabularom, morfologijom, sintaktičkim strukturama i frazeologijom; sporazumijevanje, pismeno i usmeno, na latinskom jeziku; sposobnost komunikacije s govornicima latinskog jezika na kongresima živog latinskog, praćenje periodike na latinskom jeziku.
Literatura:
  1. Hans H. Oerberg:; Lingua Latina per se illustrata, pars I. Familia Romana, pars II. Roma aeterna - odabrana poglavlja i razgovori; Domus Latina, Grenaa, Denmark (2005)
  2. R.B. Appleton, W.H.S. Jones; Lingua Latina - Puer Romanus; Clarendon Press, Oxford (1913)
  3. V. Vratović i V. Gortan; Hrvatski latinisti /Croatici auctores qui Latine scripserunt; Zora, Zagreb (1969)
1. semestar Ne predaje se
LAT-dipl (7584): Izborni kolegiji - Redovni smjer - Nastavnički

2. semestar
LAT-dipl (7584): Izborni kolegiji - Redovni smjer - Nastavnički

3. semestar Ne predaje se
LAT-dipl (7584): Izborni kolegiji - Redovni smjer - Nastavnički

4. semestar
LAT-dipl (7584): Izborni kolegiji - Redovni smjer - Nastavnički
Termini konzultacija:
  • izv. prof. dr. sc. Šime Demo :

    srijedom 9:30-10:30

    Lokacija:
Obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS