Grupni procesi i utjecaji
Šifra: 130563
ECTS: 4.0
Nositelji: doc. dr. sc. Jelena Maričić
Izvođači: Jelena Maričić - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj kolegija je upoznati studente s temeljnim saznanjima o grupama, grupnoj dinamici i strukturi, grupnim fenomenima, različitim oblicima socijalnog utjecaja te s temeljnim saznanjima o socijalnom identitetu, kao i o odnosu između socijalnog i osobnog identiteta.
Literatura:
  1. Brown, R. (2002). Grupni procesi - dinamika unutar i između grupa. Jastrebarsko: Naklada Slap.;
  2. Cialdini, R. (1993). Utjecaj - znanost i praksa. Zagreb: MATE. - dovoljan je prikaz knjige na Zimbardovim stranicama, na temu socijalnog utjecaja i odupiranja negativnim učincima socijalnog utjecaja;
  3. Forsyth, D.R. (2009). Group dynamics - fifth edition. Belmont: Wadsworth/Cengage Learning.;
  4. Kelly, J.R. (2001). Mood and emotion in groups U M.A. Hogg i S. Tindale (Ur.) Blackwell handbook of social psychology: Group processes. (str.164-181). Oxford: Blackwell Publishers.;
2. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 2. 3. 2016. u 10:46
Marina Štambuk

Sve obavijesti i materijali za kolegij, te rokovi za predaju zadataka unutar kolegija i predaja tih zadaka obavljat će se putem sustava za e-učenje Merlin. Za upis e-kolegija vam je potreban AAI identitet i lozinka koju ste dobili/e na uvodnom predavanju, a upisi traju do 15. 03. 2016.

E-kolegij možete pronaći ovdje.

Popis e-kolegija --> Sveučilište u Zagrebu --> Hrvatski studiji --> Diplomski --> Grupni procesi i utjecaji

Nakon uspješnog upisa, na mail ćete dobiti poruku dobrodošlice. Ukoliko naiđete na probleme slobodno se obratite Centru za e-učenje on-line upitom ili telefonski.

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS