Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Hrvatska latinistička historiografija
Šifra: 38057
ECTS: 5.0
Nositelji: prof. dr. sc. Mirjana Matijević-Sokol
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Ciljevi predmeta su predstaviti hrvatsku historiografiju na latinskom jeziku od srednjeg vijeka do početka XIX. stoljeća.
Literatura:
  1. Ferdo Šišić; Hrvatska historiografija od XVI. do XX. stoljeća, sv. 1-4.; Jugoslovenski istorijski časopis, I-II, Ljubljana-Zagreb-Beograd (1935)
  2. Stjepan Antoljak,; Hrvatska historiografija do 1918.; Matica hrvatska, Zagreb (2002)
  3. ur. Vedran Gligo, Hrvoje Morović; Legende i kronike; Čakavski sabor, Split (1977)
  4. Vedran Gligo; Govori protiv Turaka; Logos, Split (1983)
  5. Miroslav Kurelac; Ivan Lučić Lucius, otac hrvatske historiografije; Školska knjiga, Zagreb (1994)
3. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Povijest
Termini konzultacija:
Objavljeno: 7. 12. 2020. u 19:20
Mirjana Matijević-Sokol

Poštovane kolegice i kolege studenti,

obaviještavam vas da će se nastava na daljinu održavati preko preko poveznice https://meet.jit.si/prof-Matijevic-Sokol-prosinac-2020 u redovnom terminu nastave.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS