Info
Ovaj predmet nije moguće upisati.
Obavijesti
Objavljeno: 23. 4. 2018. u 13:51
Marinko Šišak

Poštovane kolegice i kolege! U repozitoriju su postavljeni materijali za sljedeći seminar koji će se održati u četvrtak, 26. travnja 2018. u 8.00 sati. Žuta grupa obrađuje isusovce, zelena dominikance, roza pavline a plava franjevce. Pod tim imenima su i postavljeni materijali, a uz to treba pročitati i tekst franje Emanuela Hoška koji je već ranije postavljen u repozitorij pod nazivom 3275646 Hosko.

Literaturu o isusovcima potražite još dodatno na webu. (uz ovu postavljenu!)

R. Burai

M. Šišak

 

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS