Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Hrvatski ratnici u britanskim novinama u XVIII. st.
Šifra: 213992
ECTS: 3.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Alexander Buczynski
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Ciljevi predmeta su:
1. upoznati studente s dopisničkim tekstovima o hrvatskim ratnicima u Ratu za austrijsko nasljeđe (1740.-1748.) i Sedmogodišnjem ratu(1756.-1763.) u tadašnjim britanskim novinama, rekonstrukcija i valorizacija 'slike' hrvatskih vojnika u austrijskoj vojsci najprije kao saveznike, a nakon toga kao suparnike.
2. učiti studente da kritički analiziraju relevantnu literature, da koriste on-line baze digitaliziranih novina te da argumentirano formuliraju teze u vezi s ovom temom.
Literatura:
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS