Hrvatska dijalektologija
Šifra: 85284
ECTS: 5.0
Nositelji: prof. dr. sc. Sanja Vulić Vranković
Izvođači: Lidija Bogović - Predavanja
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Upoznavanje s hrvatskim narječjima, dijalektima i poddijalektima. Spoznaja odnosa među pojedinim sustavima.
Literatura:
  1. Ivšić, S.; Jezik Hrvata kajkavaca; Zaprešić: Matica hrvatska Zaprešić (1996)
  2. Lisac, J.; Hrvatska dijalektologija 2. Čakavsko narječje; Golden marketing - Tehnička knjiga (2009)
  3. Lukežić, I.; Zajednička povijest hrvatskih narječja. 1. Fonologija; Zagreb - Rijeka: Hrvatska sveučilišna naklada - Filozofski fakultet u Rijeci - Katedra Čakavskoga sabora Grobinšćine (2012)
6. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Kroatologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS