Hrvatski tisak u dijaspori
Šifra: 57237
ECTS: 5.0
Nositelji: prof. dr. sc. Sanja Vulić Vranković
Izvođači: Sanja Vulić Vranković - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj je kolegija omogućiti usvajanje teorijsko-analitičkoga okvira za razumijevanje i analiziranje hrvatskoga tiska u dijaspori s različitih aspekata (medijski sadržaji, uloga u zajednici u kojoj se tiskaju, jezik/jezici na kojima se tiskaju). Samostalno istraživati (tražiti putem interneta nova glasila).
Literatura:
  1. Benčić, N. (ur.); Novine i časopisi gradišćanskih Hrvatov.; Željezno: Hrvatsko štamparsko društvo (1985)
  2. Kukavica, V.; Suvremeni hrvatski časopisi i knjige izvan Hrvatske.; Hrvatski iseljenički zbornik, Zagreb: Hrvatska matica iseljenika (2006)
  3. Vulić, S.; Hrvatski tisak u dijaspori. Korabljica 7.; Sekcija Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog centra PEN-a za proučavanje književnosti u hrvatskom iseljeništvu (2000)
1. semestar Ne predaje se
KOM-dipl (4397): Izborni kolegiji - Redovni studij - Komunikologija

2. semestar
KOM-dipl (4397): Izborni kolegiji - Redovni studij - Komunikologija

3. semestar Ne predaje se
KOM-dipl (4397): Izborni kolegiji - Redovni studij - Komunikologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS