Kreativne tehnike u psihoterapiji i savjetovanju
Šifra: 147470
ECTS: 3.0
Nositelji: doc. dr. sc. Adrijana Bjelajac
doc. dr. sc. Eva Anđela Delale
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Kliničke vježbe 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Predmet je osmišljen kako bi se studenti kroz iskustveno učenje upoznali s raznovrsnim tehnikama u savjetodavnom i psihoterapijskom radu. Iskustveno učenje podrazumijeva aktivnu uključenost u vježbe koje će biti demonstrirane radom na osobnim doživljajima, primjerima i iskustvima. Radit će se zajednički, u parovima i u malim grupama. Kroz neposredno korištenje tehnika studenti će se pobliže upoznati i sa specifičnostima nekoliko različitih psihoterapijskih pravaca i pristupa.
Literatura:
  1. Bucay, J; Ispričat ću ti priču; Fraktura (2007)
Preporučena literatura:
  1. Nathan, A. A. i Mirviss, S.; Therapy Techniques Using the Creative Arts.; Ravensdale: Idyll Arbor. Inc. (2002)
Preduvjeti za:
Upis predmeta :
Položen : Psihoterapijski pravci
3. semestar Ne predaje se
PSI-dipl. (7596): Specifične i profesionalne vještine - Redovni studij - Psihologija

4. semestar
PSI-dipl. (7596): Specifične i profesionalne vještine - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS