Kreativne tehnike u psihoterapiji i savjetovanju
Šifra: 147470
ECTS: 3.0
Nositelji: doc. dr. sc. Adrijana Bjelajac
doc. dr. sc. Eva Anđela Delale
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Kliničke vježbe 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Predmet je osmišljen kako bi se studenti kroz iskustveno učenje upoznali s raznovrsnim tehnikama u savjetodavnom i psihoterapijskom radu. Iskustveno učenje podrazumijeva aktivnu uključenost u vježbe koje će biti demonstrirane radom na osobnim doživljajima, primjerima i iskustvima. Radit će se zajednički, u parovima i u malim grupama. Kroz neposredno korištenje tehnika studenti će se pobliže upoznati i sa specifičnostima nekoliko različitih psihoterapijskih pravaca i pristupa.
Literatura:
  1. Bucay, J; Ispričat ću ti priču; Fraktura (2007)
Preporučena literatura:
  1. Nathan, A. A. i Mirviss, S.; Therapy Techniques Using the Creative Arts.; Ravensdale: Idyll Arbor. Inc. (2002)
Preduvjeti za:
Upis predmeta :
Položen : Psihoterapijski pravci
3. semestar Ne predaje se
PSI-dipl. (7596): Specifične i profesionalne vještine - Redovni studij - Psihologija

4. semestar
PSI-dipl. (7596): Specifične i profesionalne vještine - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS