Latinski jezik 2
Šifra: 130277
ECTS: 6.0
Nositelji: lekt. Zdravka Martinić-Jerčić
Izvođači: Zdravka Martinić-Jerčić - Seminar

Zdravka Martinić-Jerčić - Lektorske vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Lektorske vježbe 60
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Svladavanje dijela morfologije (oblici treće glagolske osnove, konjunktiv, zamjenice, komparacija pridjeva, tvorba i komparacija priloga, brojevi, riječi grčkoga podrijetla) i osnova sintakse latinskoga jezika (sintaksa brojeva, komparativa i superlativa, semantički konjunktiv). Uvježbavanje gradiva predmeta Latinski jezik 1 i proširenje temeljnoga vokabulara (na oko 1500 riječi). Upoznavanje s daljnjim osnovnim pojmovima rimske civilizacije. Osposobljenost za samostalno prevođenje jednostavnijih tekstova pisanih na klasičnom latinskom.
Literatura:
  1. P. Knezović, Š. Demo; Latinski jezik 1-2 (skripta), str. 105-196.; Hrvatski studiji (2011)
  2. M. Divković; Latinsko-hrvatski rječnik; Dunja (2006)
  3. J. Marević; Latinsko-hrvatski enciklopedijski rječnik, sv. I-II; Marka - Matica hrvatska (2000)
Preduvjeti za:
Polaganje predmeta :
Položen : Latinski jezik 1
2. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Latinski jezik
Termini konzultacija:
Obavijesti - Arhiva
arrowl Povratak

Rezultati 0 - 0 od 0
Stranica 1 od 0
Po stranici: 
Nema vijesti!

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS