Latinski jezik 5
Šifra: 61850
ECTS: 5.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Tamara Tvrtković
Izvođači: Filip Šarić - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Temeljni cilj predmeta je upoznati osnovnu stilističku terminologiju te pružiti što cjelovitiju sliku stilskih osobitosti djela reprezentativnih rimskih proznih autora (predstavnika historiografije Cezara i Livija, predstavnika govorništva Cicerona i romana Apuleja i Petronija.
Studenti će se osposobiti kroz aktivno čitanje tekstova reprezentativnih autora na seminaru za samostalan rad i za jezično-stilsku analizu na izvornom proznom tekstu na latinskom jeziku.
Literatura:
  1. Cezar, Livije, Petronije, Apulej, Ciceron.; Odabrani tekstovi latinskih proznih pisaca; http://www.thelatinlibrary.com/
  2. Materijali na webu (Merlin) i materijali podijeljeni na satovima;
Preduvjeti za:
Upis predmeta :
Položen : Latinski jezik 4
5. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Latinski jezik
Termini konzultacija:
Obavijesti

Informacije

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu pokrenuti su i ustrojeni 16. studenoga 1992., isprva samo kao dvosemestralni Sveučilišni komparativni studij hrvatske filozofije i društva. Taj je program potom preoblikovan u program redovitog četverogodišnjeg studija.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2018. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS