Latinski jezik 6
Šifra: 61853
ECTS: 5.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Tamara Tvrtković
Izvođači: Rudolf Barišić - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Temeljni cilj predmeta je upoznati osnovnu stilističku terminologiju te pružiti što cjelovitiju sliku stilskih osobitosti reprezentativnih djela rimske poezije (predstavnika elegije Tibula i Propercija, predstavnika komedije Terencija, didaktičkog epa Lukrecija i predstavnika satire Juvenala. Studenti će se osposobiti kroz aktivno čitanje tekstova reprezentativnih autora na seminaru za samostalan rad i za jezično-stilsku analizu na izvornom tekstu na latinskom jeziku.
Literatura:
  1. Tibul, Propercije, Lukrecije, Juvenal, Terencije.; Odabrani tekstovi rimske poezije; http://www.thelatinlibrary.com/
  2. Materijali na webu (Merlin) i materijali podijeljeni na satovima;
Preduvjeti za:
Upis predmeta :
Položen : Latinski jezik 5
6. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Latinski jezik
Termini konzultacija:
Obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2018. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS