Medijski menadžment
Šifra: 57209
ECTS: 5.0
Nositelji: doc. dr. sc. Tanja Grmuša
Izvođači: Tanja Grmuša - Predavanja
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,1,0

U dogovoru sa studentima upisanim na predmetu, nastavnik će osigurati što veći broj elemenata nastave na engleskom jeziku, odnosno istovremeno i na engleskom i na hrvatskom za mješovite grupe (dvojezični nastavni materijali i dvojezični ispiti). Razina 2 također uključuje dodatni individualni rad sa stranim studentima (slično kao i razina 1) za nastavne elemente koji se drže na hrvatskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Glavni je cilj predmeta pružiti uvid u osnovna znanja o medijskom menadžmentu s posebnim naglaskom na njegovu praktičnu primjenu u svakodnevnom djelovanju u organiziranju i funkcioniranju medijskih organizacija. Specifični je cilj predmeta upoznati studente s posebnostima upravljačkih tehnologija unutar medijskih kuća te sa zakonodavnim okvirom u kojima se takve djelatnosti obavljaju, približiti im zanimanje menadžera u medijima te ih osposobiti za upravljačke funkcije u medijima.
Literatura:
  1. Ben H. Bagdikian; The New Media monopoly; Beacon Press, Boston (2004)
  2. Jeff Kaye, Stephen Quinn; Founding Journalism in the Digital Age: Business Models, Strategies, Issues and Trends; Peter Lang, New York (2010)
2. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Komunikologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS