Mediji i nacionalna sigurnost
Šifra: 57242
ECTS: 5.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Anita Perešin
Izvođači: Anita Perešin - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Upoznavanje studenata s osnovama nacionalne i međunarodne sigurnosti te predstavljanje sustava nacionalne sigurnosti RH. Predstavljanje važnosti, moći i utjecaja medija na suvremene društvene promjene, posebice u području sigurnosti, te uloge medija, s jedne strane u suradnji s državnim aparatom u borbi protiv nasilja, a s druge u borbi za transparentnost rada sigurnosnog sektora kroz borbu za pravo na pristup informacijama te djelovanje u cilju zaštite ljudskih prava u okolnostima u kojima dolazi do povećanja ovlasti sigurnosnog sektora uslijed novih oblika nasilja i globalnog terorizma.
Literatura:
  1. S. Tatalović, A. Grizold, V. Cvrtila: Suvremene sigurnosne politike, Golden marketing - Tehnička knjiga, Zagreb, 2008.;
  2. S. Tatalović: Nacionalna i međunarodna sigurnost, Politička kultura, Zagreb, 2006.;
  3. A. A. Collins: Suvremene sigurnosne studije, Politička kultura, Zagreb, 2010.;
1. semestar Ne predaje se
KOM-dipl (4397): Izborni kolegiji - Redovni studij - Komunikologija

2. semestar
KOM-dipl (4397): Izborni kolegiji - Redovni studij - Komunikologija

3. semestar Ne predaje se
KOM-dipl (4397): Izborni kolegiji - Redovni studij - Komunikologija
Termini konzultacija:
Objavljeno: 5. 3. 2019. u 15:58
Administrator

Prvo predavanje iz predmeta Mediji i nacionalna sigurnost kod profesorice Anite Perišin u akademskoj godini 2018./2019., koje je trebalo biti održano 6. ožujka 2019. (17,30 do 19) u dvorani Vukovar, održat će se 13. ožujka 2019. godine.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS