Oblici novinarske komunikacije
Šifra: 37896
ECTS: 6.0
Nositelji: doc. dr. sc. Jelena Jurišić
Izvođači: Suzana Peran - Auditorne vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Auditorne vježbe 60
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj je predmeta stvoriti kod studenata rutinu pisanja i vladanja objektivnim novinarskim vrstama viješću i izvještajem, te intervjuom, i poučiti ih kako prepoznati događaj vrijedan objavljivanja, kako doći do informacije i obraditi je da bi postala vijest ili izvještaj.
Literatura:
 1. Bobić, D.; Što s događajem: o umijeću novinskog obavještavanja; Zagreb: Informator (1987)
 2. Grbelja, J.; Sapunar, M.; Novinarstvo teorija i praksa, str. 83-195.; Zagreb: MGC (1993)
 3. The Missouri Group; News Reporting and Writing; New York: School of Journalism University of Missouri, Columbia (2010)
2. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Komunikologija
Obavezni predmet - Redovni studij - Komunikologija
Termini konzultacija:
 • doc. dr. sc. Jelena Jurišić :

   

  ponedjeljkom, od 12,45 do 13,45 sati,
       uz prethodni dogovor e-poštom.

  Lokacija:
Obavijesti
Objavljeno: 5. 3. 2019. u 11:21
Administrator

Predavanje iz kolegija Oblici novinarske komunikacije (8 – 11,05) održat će se u dvorani Dubrovnik 6. ožujka 2019., budući da se u dvorani Zagreb održava obilježavanja Europskog dana logopedije 2019.

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS