Oblici novinarske komunikacije
Šifra: 37896
ECTS: 6.0
Nositelji: prof. dr. sc. Nada Zgrabljić Rotar
Izvođači: Suzana Peran - Auditorne vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Napomena: Predmet nije moguće upisati u ovoj akademskoj godini
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Auditorne vježbe 60
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj je predmeta stvoriti kod studenata rutinu pisanja i vladanja objektivnim novinarskim vrstama viješću i izvještajem, te intervjuom, i poučiti ih kako prepoznati događaj vrijedan objavljivanja, kako doći do informacije i obraditi je da bi postala vijest ili izvještaj.
Literatura:
  1. Bobić, D.; Što s događajem: o umijeću novinskog obavještavanja; Zagreb: Informator (1987)
  2. Grbelja, J.; Sapunar, M.; Novinarstvo teorija i praksa, str. 83-195.; Zagreb: MGC (1993)
  3. The Missouri Group; News Reporting and Writing; New York: School of Journalism University of Missouri, Columbia (2010)
2. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Komunikologija
Obavezni predmet - Redovni studij - Komunikologija
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 5. 3. 2019. u 11:21
Administrator

Predavanje iz kolegija Oblici novinarske komunikacije (8 – 11,05) održat će se u dvorani Dubrovnik 6. ožujka 2019., budući da se u dvorani Zagreb održava obilježavanja Europskog dana logopedije 2019.

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS