Praktikum odnosa s javnošću
Šifra: 64753
ECTS: 5.0
Nositelji: prof. dr. sc. Danijel Labaš
Izvođači: Ivana Jeleč - Vježbe u praktikumu
Davor Trbušić - Vježbe u praktikumu
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,1,0

U dogovoru sa studentima upisanim na predmetu, nastavnik će osigurati što veći broj elemenata nastave na engleskom jeziku, odnosno istovremeno i na engleskom i na hrvatskom za mješovite grupe (dvojezični nastavni materijali i dvojezični ispiti). Razina 2 također uključuje dodatni individualni rad sa stranim studentima (slično kao i razina 1) za nastavne elemente koji se drže na hrvatskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Vježbe u praktikumu 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Praktikum odnosa s javnošću zamišljen je kao kolegij koji interaktivnim radom, pojedinačnim i u skupinama, dovodi u vezu prethodno savladana teorijska i praktična znanja s potrebama izvršenja profesionalnih zadaća u budućoj radnoj okolini.
U praktikumu se obrađuju razne vještine pisanja, strateškog planiranja, organizacije, praktičnog pristupa problematici OSJ i simulacije realnih situacija iz okoline. Na satu se očekuje aktivni angažman, jer kolegij uključuje uvodni dio u kojemu se studentima daju savjeti o temi te praktični dio u kojemu su studenti zamoljeni izvršavati vježbe i simulacije.
Kolegij uključuje i završni rad na temu koju bira sam student. Rad može biti bilo koje forme i sadržaja koji se podrazumijevaju poslom iz praktične primjene odnosa s javnošću.
Završni rad je predložak za ocjenu kolegija, s tim da se periodične zadaće uzimaju u obzir pri zaključivanju ocjene.
Literatura:
  1. Tench, R. i Yeomans, L.; Otkrivanje odnosa s javnošću; Zagreb: HUOJ (2009)
  2. Jugo, D.; Strategije odnosa s javnošću; Zagreb: Profil (2013)
  3. Holtz, S.; Korporativni razgovori - vodič za provedbu učinkovite i prikladne interne komunikacije.; Zagreb: HUOJ (Sarajevo: MIMS) (2007)
1. semestar
KOM-dipl (5042): ODNOSI S JAVNOŠĆU - Redovni studij - Komunikologija

2. semestar Ne predaje se
KOM-dipl (5042): ODNOSI S JAVNOŠĆU - Redovni studij - Komunikologija

3. semestar
KOM-dipl (5042): ODNOSI S JAVNOŠĆU - Redovni studij - Komunikologija
Termini konzultacija:
  • prof. dr. sc. Danijel Labaš :

    Srijeda: 12.00-12.45 (prema prethodnom dogovoru na e-adresu)
    Ostale radne dane: prema prethodnom dogovoru na e-adresu

    Lokacija:
Obavijesti
Objavljeno: 14. 10. 2019. u 18:13
Administrator

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS