Info
Ovaj predmet nije moguće upisati.
Obavijesti
Objavljeno: 11. 6. 2019. u 15:18
Mislav Kukoč

Prof. dr. sc. Pavo Barišić neće održati ispit iz predmeta Politička i pravna filozofija 17 lipnja 2019. zbog službene odsutnosti. Studenti se upućuju na drugi oglašeni ispitni termin: 8. srpnja 2019.

Prof. dr. sc. Mislav Kukoč, predstojnik Odsjeka

 

Objavljeno: 16. 6. 2018. u 14:33
Mislav Kukoč

Prof. dr. sc. Mislav Kukoč održat će ispite iz predmeta Politička i pravna filozofija i Filozofija globalizacije, u 2. terminu ljetnog ispitnog roka, u utorak, 10. srpnja 2018. u 14 sati, umjesto prethodno obznanjenog termina 3. srpnja.

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS