Info
Ovaj predmet nije moguće upisati.
Obavijesti
Objavljeno: 28. 5. 2020. u 10:47
Mladen Tomorad

Poštovane kolegice i kolege,

u ponedjeljak 1. 6. nastavljamo s redovnom nastavom. Pokušati ću sumirati sve što na žalost nismo uspjeli proći. Obavezno donesite indekse radi potpisa i ukoliko to još niste učinili pošaljite sve zadaće (eseje) i seminarski rad najkasnije do petka 29. 5. u 12 sati.

Lijep pozdrav i vidimo se u živo u ponedjeljak

izv. prof. dr. Mladen Tomorad

Objavljeno: 28. 4. 2020. u 10:12
Mladen Tomorad

Poštovane kolegice i kolege,

u opširnijoj verziji ove obavijesti nalaze se informacije o vašim obavezama do kraja ljetnog semestra. Molim vas da ih dobro proučite i izvrišite u najkraćem mogućem roku. Studenti koji neće izvršiti zadane zadatke neće dobiti potpis.

izv. prof. Mladen Tomorad

Objavljeno: 25. 3. 2020. u 10:46
Mladen Tomorad

Poštovane kolegice i kolege,

u prilogu šaljem šprancu kako napisati seminarski rad o filmovima vezanu uz teme koje obrađujemo.

Uvod (1 kartica - obuhvaća opće podatke o filmu), kratki sadržaj (1 kartica), Povijesne činjenica i fikcija (2 kartice), zaključak (pola kartice), bibliografija. Sve pokušajte dokumentirati fusnotama. Za konkretne primjere javite mi se mailom jer ne mogu staviti priloge u ove obavijesti.

Pogledajte materijal i napišite prema uputama.

Lijep pozdrav

Mladen

Objavljeno: 24. 3. 2020. u 15:37
Mladen Tomorad

Drage kolegice i kolege,

najavljena nastava online odgadja se do daljnjega. Ja u ovom trenu nisam u mogucnosti organizirati bilo kakav oblik online nastave. Pogledajte filmove koje sam trazio, samostalno proucite predavanja koja su online na https://unizg.academia.edu/MladenTomorad/Teaching-Documents

Kada cu biti u mogucnosti odrzatati neki oblik nastave stvarno ne mogu reci. Naime, ne mogu biti u vlastitom stanu, a tamo gdje sam trenutno smjesten nemam racunalo niti Internet. Cekam odluku gradskih staticara mogu li se i kada vratiti u stan/kucu.

Drzite se i slobodno javite mailom. To mogu citati putem mobitela.

Pozdrav svima,

izv. prof. Mladen Tomorad

Objavljeno: 22. 3. 2020. u 18:48
Uređeno: 22. 3. 2020. u 18:49
Mladen Tomorad

Poštovane kolegice i kolege,

zbog novonastalih okolnosti uzrokovanih potresima u gradu Zagrebu ja sutra nisam u mogućnosti održati najavljenu nastavu. Moja kuća je pretrpjela velika oštećenja pa moram čistiti stan i dovesti sve u red. O novom terminu javiti ću vam za koji dan. Držite se u ovim teškim okolnostima uzrokovanim bolesti te sad i potresom. Ova godina nas baš i neće.

Mladen

Objavljeno: 20. 3. 2020. u 08:46
Mladen Tomorad

Poštovane kolegice i kolege,

od ponedjeljka 23. 3. 2020. započinje održavanje nastave putem Discorda. Ovo je link na besplatni server https://discord.gg/xCAgvX

Također vas molim da sutra, u subotu 21. 3. 2020. na HRT1 pogledate film "Moja draga Klementina" (r. John Ford, 1946.) u 7:50 sati ili neki reprizu. Riječ je ekranizaciji jednog od slavnih mitskih događaja Divljeg zapada - obračuna kod O.K. korala u kojem su sudjelovali neki od glavnih likova tog razdoblja.

Objavljeno: 16. 3. 2020. u 21:22
Mladen Tomorad

Poštovane kolegice i kolege,

zbog nemogućnosti održavanje nastave molim vas da skinete s portala Academia.edu moja pripremljena predavanja. Kao što sam najavio tijekom nastave trebali bi pogledati dva igrana filma o kojima smo trebali raspravljati na nastavi. To su Tragači (Searchers, r. John Ford, 1956.) i Poštanska kočija (Stagecoach, r. John Ford, 1939.).

izv. prof. dr. Mladen Tomorad

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS