Psihologija rada
Šifra: 28729
ECTS: 5.0
Nositelji: doc. dr. sc. Maša Tonković Grabovac
Izvođači: Maša Tonković Grabovac - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Kolegij pruža detaljan pregled primjene osnovnih psihologijskih spoznaja na područje ljudskog rada. Kroz upoznavanje s različitim temama poput analize radnog mjesta, radne sposobnosti i radnog učinka, izbora i izobrazbe kadrova, procjenjivanje uspješnosti u radu, motivacije za rad, izostanaka s posla i nesreća na radu te utjecaja fizioloških procesa na radni učinak, studenti će ovladati znanjima nužnim za psihologa u radnoj organizaciji.
Literatura:
  1. B. Petz: Psihologija rada, Zagreb: Školska knjiga, 1987.;
  2. B. Petz (ur.): Psihologijski rječnik, Jastrebarsko: Naklada Slap, 2005.;
  3. A.Furnham: The Psychology of Behaviour at Work, Psychology Press, 1997.;
6. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 14. 3. 2016. u 03:17
Uređeno: 14. 3. 2016. u 03:17
Maša Tonković Grabovac

Dragi studenti,

molim Vas, upišite se na kolegij Psihologija rada na sustavu za e-učenje Merlin, kojem možete pristupiti na http://moodle.srce.hr/2015-2016/course/view.php?id=11805

Lozinka za kolegij je "RAD2016".

Preko Merlina ćete moći pratiti tjedne obavijesti te preuzimati nastavne materijale.

Lijepi pozdrav,

Maša Tonković Grabovac

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS