Psihologija starenja
Šifra: 102937
ECTS: 3.0
Nositelji: prof. dr. sc. Jasminka Despot Lučanin
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Osnovni ciljevi predmeta jesu stjecanje znanja: o čimbenicima koji djeluju na proces starenja tijekom kojega se događaju promjene u funkciji dobi, o starosti kao posljednjem razdoblju u životnom vijeku čovjeka; o specifičnostima primjene psihologijskih znanja i vještina u radu sa starijim osobama.
Literatura:
  1. Despot Lučanin J. (2003). Iskustvo starenja. Jastrebarsko: Naklada Slap. (pogl. 1-2., 10.);
  2. Havelka, M., Despot Lučanin, J. (2007). Psihologija starenja. U: Duraković Z. i sur. Gerijatrija - medicina starije dobi, 428 - 446. Zagreb: C.T. Poslovne informacije.;
1. semestar Ne predaje se
PSI-dipl (4388): Izborni kolegiji - Redovni studij - Psihologija

2. semestar
PSI-dipl (4388): Izborni kolegiji - Redovni studij - Psihologija

3. semestar Ne predaje se
PSI-dipl (4388): Izborni kolegiji - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 26. 5. 2019. u 12:22
Jasminka Despot Lučanin

Nastava će se 27. svibnja 2019. održati u Domu za starije osobe Trnje, Poljička 12, u suradnji s dr. sc. Marijanom Ljubić, kao gostujućim predavačem.

Nalazimo se u 13,00 ispred ulaza u Dom Trnje.

Ovo je redovni termin nastave.

JDL

Objavljeno: 4. 6. 2018. u 10:13
Jasminka Despot Lučanin

Nastava će se 4. lipnja 2018. održati u Domu za starije osobe Trnje, Poljička 12, u suradnji s dr. sc. Marijanom Ljubić, kao gostujućim predavačem.

Nalazimo se u 13,45 ispred ulaza u Dom Trnje.

Ovo je redovni termin nastave.

JDL

Objavljeno: 12. 4. 2017. u 21:29
Uređeno: 16. 4. 2019. u 11:46
Jasminka Despot Lučanin

Raspored posjeta i zadataka studenata u Senior centru Zaklade Zajednički put nalazi se u repozitoriju predmeta.

Adresa: Hrgovići 93A i Zvonimirova 17; Psihologinja: Sanja Radica, prof.

Molim da uvodni dio pripremite kao kratko predavanje, bez ppt prezentacije, na zamolbu voditeljice grupe, prof. Radica, radi grupne dinamike i poticanja razgovora i rasprave. 

Svaki par studenata dobit će materijale za uvodno kratko predavanje i za vježbu e-poštom pa molim da mi se javite tjedan do deset dana ranije.

JDL

Objavljeno: 21. 5. 2014. u 15:23
Jasminka Despot Lučanin

Priručnik za predmet i ispit dostupan je na mrežnoj stranici predmeta Psihologija starenja.

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS