Psihologija sporta i vježbanja
Šifra: 144872
ECTS: 3.0
Nositelji: doc. dr. sc. Zrinka Greblo Jurakić
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Osnovni cilj predmeta je upoznati studente sa suvremenim teorijama i pristupima u području psihologije sporta i vježbanja te s mogućnostima praktične primjene navedenih spoznaja. Studenti će naučiti na koji način psihički procesi mogu djelovati na sportsku izvedbu. Naučit će u kojim okolnostima specifične osobine ličnosti, emocionalna stanja i situacijski činitelji povećavaju, a u kojima smanjuju vjerojatnost postizanja sportskog uspjeha te kojim tehnikama se može osigurati optimalna psihološka priprema sportaša. Steći će osnovna znanja o obilježjima rada s djecom i adolescentima u sportu. Saznati će u kojim uvjetima sudjelovanje u sportu može potaknuti razvoj pozitivnih osobina te u kojim uvjetima može negativno djelovati na psihičko zdravlje mladih sportaša. Pored navedenog, studenti će saznati kakva je uloga tjelesne aktivnosti u unapređenju psihičkog zdravlja i kvalitete života osoba različite životne dobi te koje su efikasne strategije pri usvajanju navike redovitog vježbanja.
Literatura:
1. semestar
PSI (1860) - Izborni kolegiji - Redovni studij - Psihologija

2. semestar Ne predaje se
PSI (1860) - Izborni kolegiji - Redovni studij - Psihologija

3. semestar
PSI (1860) - Izborni kolegiji - Redovni studij - Psihologija

4. semestar Ne predaje se
PSI (1860) - Izborni kolegiji - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS