Praktične vježbe predmetne metodike [Povijest]
Šifra: 144736
ECTS: 5.0
Nositelji: doc. dr. sc. Rona Bušljeta Kardum
Izvođači: Rona Bušljeta Kardum - Metodičke vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Metodičke vježbe 30
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Temeljni je cilj predmeta praktično osposobiti studente za rad u osnovnim i srednjim školama. Očekuje se da studenti praktično primjene, održavajući samostalno nastavne sate, znanja stečena iz Pedagogije, Didaktike i Metodike (nastave povijesti). Cilj je da studenti ovladaju osnovnim nastavnim metodama i oblicima koristeći pri tome suvremene medije te da u što većoj mjeri primjenjuju kao nastavni oblik samostalan rad učenika kroz osmišljavanje kreativnih radionica.
Literatura:
  1. Nacionalni okvirni kurikulum za predškolski odgoj i obrazovanje te opće obvezno i srednjoškolsko obrazovanje; Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH (2011), str. 290
  2. Ispitni katalog iz povijesti;
  3. Katalog odobrenih udžbenika za određenu školsku godinu;
3. semestar
Obavezni predmet - Redovni smjer - Nastavnički
Obavezni predmet - Redovni studij - Povijest
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 19. 10. 2020. u 18:27
Rona Bušljeta Kardum

Poštovane studentice i poštovani studenti,

u repozitoriju sam vam ostavila poziv na studentsku konferenciju. Ukoliko netko bude zainteresiran može mi se javiti i mogu vam pomoći oko odabira teme.

 

Objavljeno: 19. 10. 2020. u 17:22
Rona Bušljeta Kardum

Poštovane studentice i poštovani studenti,

pregladavajući vaše pripreme za nastavne sate, koje ste danas održavali, primijetila sam kako nam na pripremama nedostaje neka vrsta naslovne stranice s osnovnim podatcima.

U repozitorij sam dodala kako bi trebala izgledati naslovna strana. Naravno, upište proizvoljno dio koji se odnosi na naziv škole. Pod tip sata ide obrada novoga nastavnoga sadržaja. Ostalo znate. Ako nešto ne bude jasno, rješit ćemo na predavanju.

Srdačan pozdrav,

Rona Bušljeta Kardum

Objavljeno: 12. 10. 2020. u 20:46
Rona Bušljeta Kardum

Poštovane studentice i poštovani studenti,

u repozitorij sam stavila materijale koje sam danas na predavanju Iz kolegija PV rekla da ću staviti (GIK, priprema, primjer jedne razrađene pripreme, Kurikulum...). Također sam dodala i liste s datumima održavanja nastavnih sati na fakultetu te popis studenata po odabranim mentorima. 

Rona Bušljeta Kardum

 

Objavljeno: 4. 10. 2020. u 12:46
Rona Bušljeta Kardum

Poštovane studentice i poštovani studenti,

lijepo molim sve one koji su upisali Praktične vježbe predmetne metodike [Povijest], akademske godine 2020./2021. da obavezno dođu na uvodno predavanje 5. listopada 2020. u 8:30 sati, dvorana Pula.

Na uvodnom predavanju bit ćete podijeljeni u grupe, upoznati s obvezama kolegija te će se ponoviti dijelovi predavanja kolegija Metodika nastave povijesti, važni za uspješno izvršavanje obveza na Praktičnim vježbama.

Srdačan pozdrav,

Rona Bušljeta Kardum

Objavljeno: 29. 3. 2020. u 11:59
Uređeno: 29. 3. 2020. u 11:59
Rona Bušljeta Kardum

Poštovane studentice i poštovani studenti,

prije svega nadam se da ste svi dobro i zdravo. Ovim putem vas želim podsjetiti na obvezu odrađivanja hospitacija. Kao što i sami znate, nastava se po školama zbog ove situacije izvodi online što ne znači da je nastava stala. 

Kako biste odradili hospitacije koje su obvezan dio kolegija Korelacijske vježbe i nastavna praksa i bez kojih ne možete dobiti konačnu ocjenu iz kolegija, dogovorila sam s nekim mentorima po školama da vam dopuste sudjelovanje u  online nastavi. Vaša obveza bi bila preuzeti ulogu nastavnika na onaj broj sati koji je propisan hospitacijama, a u sve će vas uputiti vaši mentori. 

Lijepo vas molim da se obratite meni ukoliko imate bilo kakvih problema ili upita vezano za nastavnu praksu. Važno je da taj dio kolegija imate odrađen, a cilj mi je da zajednički s mentorima dođemo do najboljeg rješenja po vas u ovoj situaciji.

Svako dobro i čuvajte se.

Rona Bušljeta

Objavljeno: 30. 1. 2019. u 11:16
Katarina Dadić

Upis ocjena iz kolegija Praktične vježbe predmetne metodike (povijest) održat će se 7. veljače 2019. godine u 11. 30 sati u uredu prof. Dadić.

Objavljeno: 28. 9. 2015. u 13:35
Rona Bušljeta Kardum

Uvodno predavanje iz kolegija Praktične vježbe predmetne metodike (povijest) održat će se 5. 10. 2015. (ponedjeljk)  u 11 sati. Mole se svi studenti koji su obavezni slušati navedeni kolegij da budu nazočni na uvodnom predavanju radi raspoređivanja po grupama.

Rona Bušljeta

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS