Praktične vježbe predmetne metodike [Sociologija]
Šifra: 144741
ECTS: 5.0
Nositelji: doc. dr. sc. Katarina Dadić
Izvođači: Katarina Dadić - Metodičke vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Metodičke vježbe 30
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Temeljni je cilj predmeta praktično osposobiti studente za rad u školama. Očekuje se da studenti praktično primjene, održavajući samostalno nastavne sate, znanja stečena iz Pedagogije, Didaktike i Metodike (nastave sociologije). Cilj je da studenti ovladaju osnovnim nastavnim metodama i oblicima koristeći pri tome suvremene medije te da u što većoj mjeri primjenjuju kao nastavni oblik samostalan rad učenika kroz osmišljavanje kreativnih radionica.
Literatura:
  1. Nastavni plan i program iz sociologije;
  2. Ispitni katalog iz sociologije;
  3. Katalog odobrenih udžbenika za određenu školsku godinu;
3. semestar
Obavezni predmet - Redovni smjer - Nastavnički
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 1. 10. 2019. u 13:23
Katarina Dadić

Poštovani studenti i studentice, dobro došli na kolegij Praktične vježbe predmetne nastave sociologija. Početak nastave na ovom kolegiju je 11. listopada 2019. godine prema rasporedu. Želim Vam puno uspjeha u novoj akademskoj godini.

Lp, doc.dr. sc. Katarina Dadić

Objavljeno: 15. 2. 2016. u 14:53
Anita Dremel

 Sastanak sa studentima PV1 sociologija zbog dogovora oko mentora i hospitiranja u školama sutra 16.2. u 14 sati. Tko ne može doći može se prijaviti za školu i mailom na adremel@hrstud.hr

Objavljeno: 26. 1. 2016. u 12:22
Anita Dremel

Obje grupe neka dođu u 11.10 na PV
 

Objavljeno: 20. 1. 2016. u 13:58
Anita Dremel

Otkazuje se nastava sutra zbog bolesti

Objavljeno: 6. 1. 2016. u 20:48
Anita Dremel

Molim izlagače i studente da se svi, i kolege iz druge grupe, sutra okupimo u jednoj grupi s početkom u 11.10 kako smo dogovarali prošle godine

Objavljeno: 13. 10. 2015. u 18:45
Anita Dremel

u četvrtak 15.10. svi studenti neka dođu na prvi susret u prvi termin u 11.10, a grupno ćemo se sastajati od sljedećeg tjedna

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS