Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Razvoj hrvatske psihologije u europskom kontekstu
Šifra: 181140
ECTS: 3.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Krunoslav Matešić
izv. prof. dr. sc. Mislav Stjepan Žebec
Izvođači: Mijo Beljo - Predavanja
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Osnovni cilj kolegija je upoznati studente s razvojem psihologije u Republici Hrvatskoj. Kroz nastavu će studentima biti pružen povijesni pregled razvoja psihologije kao znanosti i posebno kao struke. Značajna je pozornost posvećena razvoju psihodijagnostičkih sredstava kao i dijagnostičkih postupaka s naglaskom na specifičnostima naše primijenjene psihologije.
Bit će pojedinačno analizirana sva tri glavna područja primijenjene psihologije; školska, industrijska i klinička. Posebno će studenti biti upoznati s preduvjetima da su psiholozi samostalno postali struka. Objasnit će se inzistiranje EFPA-e na uvođenju EuroPsy diplome.
Literatura:
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS