Sakralna građevina u srednjem vijeku
Šifra: 158254
ECTS: 4.0
Nositelji: doc. dr. sc. Tomislav Popić
Izvođači: Valerija Macan Lukavečki - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Kolegij ima za cilj upoznati studente s organizacijom prostora crkvene građevine i njenim promjenama koje doživljava kroz Srednji vijek (od početka kršćanstva do kraja gotike). Poseban naglasak stavlja se na odnos forme i funkcije odnosno razlozima zbog kojih je forma nužno uvijek u službi funkcije. Studenti će dobiti uvid u procese kojima forma (u promjenama kroz pojedina razdoblja), materijal (kamen, mramor, plemeniti metali, drvo..), svjetlo/tama i sjena, miris ... postaju elementi uz pomoć kojih se stvara višeslojna cjelokupnost sakralne građevine kojoj je glavna svrha da bude u službi zajednice koja u njoj slavi svoje obrede.
Literatura:
2. semestar
POV (17190) - Izborni predmeti: Srednjovjekovna povijest - Redovni studij - Povijest
POV (17190) - Izborni predmeti: Srednjovjekovna povijest - Redovni studij - Povijest
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 16. 3. 2020. u 13:57
Uređeno: 16. 3. 2020. u 13:59
Valerija Macan Lukavečki

Poštovane kolegice i kolege,

u skladu s izvanrednim mjerama koje su na snazi u Republici Hrvatskoj, a koje određuju novi način izvođenja nastave - na daljinu, ovime vas obavještavam da od danas svu građu i informacije o kolegiju možete pronaći na e-kolegiju istog naziva u sustavu Merlin 2019/2020 (https://moodle.srce.hr/2019-2020/ ). U sustav se prijavljujete sa svojim službenim AAI podacima (xy@hrstud.hr i password).

U sklopu merlina možete mi se obratiti i sa svim eventualnim dodatnim pitanjima, ali i na e-mail adresu vmacan@hrstud.hr .

Od danas ste (gotovo) svi i službeno upisani u merlinov kolegij "Sakralna građevina srednjeg vijeka" no ukoliko netko ne može pristupiti sustavu neka mi se javi na mail s upitom. U sustavu jedino nisam pronašla kolegicu Vargić pa bih molila, ako se do sad nije prijavila na službeni web-mail hrstud-a neka to učini što prijekako bih i nju mogla upisati ili neka mi se javi mailom.

Srdačno,

Macan Lukavečki

 

Objavljeno: 9. 3. 2020. u 11:33
Valerija Macan Lukavečki

Poštovane kolegice i kolege,

u skladu s obavijesti o sastanku dekana Barišića sa studentima preddiplomskih studija koji će se održati dana 11. ožujka 2020. (srijeda) neće se održati predavanje kolegija "Sakralna građevina u srednjem vijeku" (09:35h-11:05h). Studenti su stoga pozvani i obavezni u to vrijeme prisustvovati navedenom sastanku s dekanom u dvorani Zagreb.

Valerija Macan Lukavečki

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS