Info
Ovaj predmet nije moguće upisati.
Objavljeno: 1. 7. 2019. u 13:40
Administrator

 

Poštovani studenti, 

 

ispitni rok predviđen 03.07.2019. na kolegijima Sociološke teorije I., Sociološke teorije II., Suvremene sociološke teorije, Sociologija umiranja i smrti i Fenomenologijska sociologija; nositelja prof. dr. sc. Ivana Markešića, održat će se istoga dana (03.07.2019. u srijedu) s početkom u 10h za sve kolegije (umjesto predviđenih poslijepodnevnih sati). 

Srdačan pozdrav i svako dobro,

 

 Prof. dr. sc. Ivan Markešić

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS