Tekstologija
Šifra: 144785
ECTS: 4.0
Nositelji: doc. dr. sc. Maja Matasović
Izvođači: Lucija Krešić Nacevski - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj predmeta je osposobljavanje studenta za samostalno priređivanje latinstičkog rukopisa za izdavanje.
Literatura:
  1. Leighton D. Reynolds, Nigel G. Wilson,; Scribes and Scholars, (tal. prijevod Copisti e filologi); Oxford, University Press; Padova (1968)
  2. dir. G. Cavallo, C. Leonardi, E. Menesto; Le spazio del medioevo; Roma, 5 volumni (1991)
  3. Paul Mass,; Textual criticism; Oxford, University Press (1958)
1. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Hrvatski latinitet
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 10. 1. 2016. u 16:11
Lucija Krešić Nacevski

Predmetna nastava se radi bolesti nastavnice premješta s ponedjeljka, 11. siječnja, na srijedu 13, siječnja u 11.10h.

L. Krešić

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS