Info
Ovaj predmet nije moguće upisati.
Obavijesti
Objavljeno: 18. 5. 2016. u 14:18
Darko Vitek

Polazak na terensku nastavu u Ljubljanu je predviđen sa glavnog željezničkog kolodvora u srijedu 25. svibnja. Vlak polazi u 6,50h. Putne troškove za sve studente snose Hrvatski studiji. Predviđeni trošak ulaska u muzej iznosi 3,5E. Molim sve studente koji su prijavili kolegij Terenska nastava da mailom potvrde svoj dolazak (dvitek@hrstud.hr).

Objavljeno: 3. 5. 2016. u 10:43
Darko Vitek

Molim sve studente koji su upisali kolegij Terenska nastava, na diplomskom studiju povijesti, da dođu na sastanak koji će se održati 10. svibnja u 11h (dvorana Rijeka).

Objavljeno: 8. 5. 2015. u 22:57
Darko Vitek

Sastanak sa studentima koji su u okviru diplomskog studija povijesti upisali kolegij Terenska nastava održat će se u utorak 12. svibnja u 14,30h u sobi br. 11.

Molim sve studente da se odazovu na sastanak.

 

Darko Vitek

Objavljeno: 24. 4. 2014. u 10:59
Darko Vitek

Studenti koji su upisali kolegij Terenska nastava na diplomskom studiju povijesti mogu svoju obvezu ispuniti odlaskom na organizirana putovanja u Rim ili Dubrovnik. Za one studente koji nisu u mogućnosti ići na neko od navedenih studijskih putovanja, bit će organiziran odlazak u Šćitarjevo (Andautonija).

Objavljeno: 17. 4. 2014. u 11:50
Darko Vitek

Molim studente diplomskog studija povijesti koji su prijavili kolegij Terenska nastava da dođu na sastanak u srijedu 22. travnja u 11h (soba 11).

Darko Vitek

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS