Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Uvod u metode društvenih istraživanja 2
Šifra: 159976
ECTS: 6.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Ivan Balabanić
Izvođači: Jelena Hadžić - Vježbe u praktikumu

Ivan Balabanić - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Vježbe u praktikumu 45
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
U drugom dijelu Uvoda u metode društvenih istraživanja studenti će naučiti dizajnirati istraživački projekt temeljem idejnog nacrta istraživanja; odabrati najbolju metodu za prikupljanje podataka istraživanja uz mogućnost komparacije prednosti i slabosti pojedinih metoda; izraditi instrumente za prikupljanje kvalitativnih i kvantitativnih podataka; naučit će osnovnu logiku uzorkovanja u kvalitativnim i kvantitativnim pristupima; te razumjeti svrhu i načine generalizacije podataka u kvalitativnim i kvantitativnim istraživanjima. Studenti će naučiti principe i postupke analize kvantitativnih i kvalitativnih podataka te interpretirati podatke u svrhu odgovora na istraživačko pitanje. Studenti će sami provesti istraživanje na prigodnom uzorku, držeći se načela etike u društvenim istraživanjima, te će o svojim nalazima napisati istraživački izvještaj. Kroz praktičan rad studenti će naučiti metode društvenih istraživanja, ali i spoznati prirodu društvenih istraživanja kao prakse društvenog odnosa.
Literatura:
Preduvjeti za:
Upis predmeta :
Položen : Uvod u metode društvenih istraživanja 1
4. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Sociologija
Termini konzultacija:
  • izv. prof. dr. sc. Ivan Balabanić :

    Srijedom od 11 i 30 do 12 i 30

    Lokacija: 018
Obavijesti
Objavljeno: 15. 6. 2021. u 13:27
Ivan Balabanić

Poštovane kolegice i kolege,

kao što znate nismo imali kolokvije na predmetu. Zbog toga ćemo imati još jedan ispitni rok koji će se održati 23. lipnja s početkom u 9:30.

Pozdrav,

Ivan Balabanić

Objavljeno: 8. 6. 2021. u 22:04
Ivan Balabanić

Poštovane kolegice i kolege,

ispit iz predmeta Uvod u metode društvenih istraživanja 2 koji će se održati 10. lipnja u 2021. godine započeti će u 9:00 umjesto u 9:30. 

Pozdrav,

Ivan Balabanić

Objavljeno: 21. 4. 2021. u 08:22
Ivan Balabanić

Poštovani studenti,

21. travnja nećemo imati predavanje iz predmeta Uvod u metode društvenih istraživanja II. O terminu nadoknade obavijestit ću Vas naknadno. 

Pozdrav,

Ivan Balabanić

Objavljeno: 1. 3. 2021. u 08:51
Uređeno: 1. 3. 2021. u 08:56
Ivan Balabanić

Poštovane kolegice i kolege,

zbog kolizije s nastavom u ljetnom semetru ak. godine 2020./2021. konzultacije ću umjesto utorkom održavati srijedom od 11:30 do 12:30.

Pozdrav,

Ivan Balabanić

Objavljeno: 20. 2. 2021. u 15:07
Ivan Balabanić

Poštovani studenti,

nastava iz predmeta Uvod u metode društvenih istraživanja 2 održavat će se putem platforme Google Meet.

Poveznica: https://meet.google.com/xnn-resv-cxn

Profesorica Hadžić će vam javiti preko koje platforme će držati svoj dio nastave. 

Uvodno predavanje je u srijedu (24.2. u 9:35). U ponedjeljak (22.2.) nema vježbi. 

Pozdrav,

Ivan Balabanić

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS