Zdravstvena psihologija
Šifra: 53869
ECTS: 4.0
Nositelji: doc. dr. sc. Lovorka Brajković
Izvođači: Lovorka Brajković - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Osnovni cilj predmeta je stjecanje psiholoških znanja radi primjene u očuvanju zdravlja. Savladavanjem sadržaja predmeta studenti će biti osposobljeni primijeniti određena znanja i vještine cjelovitog, biosociopsihološki pristupa ljudima u svrhu očuvanja zdravlja i olakšavanja suočavanja sa zdravstvenim teškoćama.
Literatura:
  1. Havelka, M. (Ur.) (2002). Zdravstvena psihologija. Jastrebarsko: Naklada Slap.;
3. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
  • doc. dr. sc. Lovorka Brajković :

    utorkom od 11 do 12 sati i prema prethodnom dogovoru

    Lokacija:
Obavijesti
Objavljeno: 15. 1. 2020. u 11:28
Jasminka Despot Lučanin

Predrok ispita iz Zdravstvene psihologije održat će se u ponedjeljak, 20. siječnja 2020. u dvorani Vukovar, prema sljedećem rasporedu:

  - od 10:00-10:45 - Adamek do Katavić

  - od 10:50-11:35 - Kaurić do Vlahović

JDL

Objavljeno: 28. 11. 2019. u 12:16
Jasminka Despot Lučanin

Molim obratite pozornost na promjenu rasporeda nastave:

U ponedjeljak 2.12. neće biti nastave, a predavanje mag. Ljiljane Vukota prebacuje se na 16.12. u 9,35h.

Promijenjeni raspored postavljen je u repozitorij predmeta. 

Jasminka Despot Lučanin

Objavljeno: 29. 11. 2017. u 08:58
Uređeno: 17. 10. 2019. u 14:28
Jasminka Despot Lučanin

Raspored gostujućih predavača s temama predavanja iz predmeta Zdravstvena psihologija u ak. god. 2019./20. dostupan je u repozitoriju predmeta.

JDL

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS