Žanrovi poslijerenesansnog latiniteta
Šifra: 144810
ECTS: 6.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Šime Demo
Izvođači: Šime Demo - Seminar

Rudolf Barišić - Lektorske vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Lektorske vježbe 15
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Upoznavanje studenata s književnim žanrovima europskog i hrvatskog poslijerenesansnog latiniteta i njihovim predstavnicima.
Literatura:
  1. D. Novaković; "Hrvatski latinizam u XVII. stoljeću", Hrvatska i Europa. Kultura, znanost i umjetnost, sv. III (ur. I. Golub), 551-563.; Pkolska knjiga, Zagreb (2003)
  2. P. Knezović; "Pregled hrvatskog latiniteta od sabora u Cetingradu 1527. do sabora u Požunu 1790." Hrvatsko-mađarski odnosi 1102.-1918., 191-198.; Hrvatski institut za povijest, Zagreb (2004)
  3. Baro Bošković; Patriae desiderium; http://www.ffzg.unizg.hr/klafil/croala/
  4. Ruđer Bošković; De solis ac lunae defectibus; http://www.ffzg.unizg.hr/klafil/croala/
  5. Ignjat Đurđević; Christo Domino nato, idillium; http://www.ffzg.unizg.hr/klafil/croala/
3. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Hrvatski latinitet
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 30. 10. 2018. u 01:56
Šime Demo

Nastava se 30.X. zbog bolesti neće održati.

Objavljeno: 28. 9. 2018. u 10:03
Šime Demo

Upute za studente i lektira nalaze se na sljedećoj poveznici: [X].

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2018. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS