Pristupnici koji su maturirali prije 2010.

Radi omogućavanja dostupnosti obrazovanja svakomu pod jednakim uvjetima, izbjegavanja stavljanja u nepovoljniji položaj osoba prema dobi i naobrazbi, poticanja međunaraštajne solidarnosti i cjeloživotnoga školovanja utvrđena je kvotu za pristupnike koji su četverogodišnji srednjoškolski odgoj i obrazovanje završili prije 2010. godine, a koji upisuju preddiplomske i integrirani studij na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Utvrđuju se kvote za pristupnike koji su četverogodišnji srednjoškolski odgoj i obrazovanje završili prije godine 2010., a koji upisuju preddiplomske i integrirani studij na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2022./2023. i to:

 1. Studij demografije i hrvatskoga iseljeništva – dvopredmetni – 1
 2. Studij filozofije i kulture – dvopredmetni – 1
 3. Studij komunikologije – dvopredmetni – 1
 4. Studij kroatologije – jednopredmetni – 1
 5. Studij kroatologije – dvopredmetni – 1
 6. Studij odgojno-obrazovnih znanosti (pedagogije) – jednopredmetni – 1
 7. Studij odgojno-obrazovnih znanosti (pedagogije) – dvopredmetni – 1
 8. Studij povijesti – jednopredmetni – 1
 9. Studij povijesti – dvopredmetni – 1
 10. Studij sociologije – jednopredmetni – 1
 11. Studij sociologije – dvopredmetni – 1.

Pristupnici koji su četverogodišnji srednjoškolski odgoj i obrazovanje završili prije 2010. godine nisu dužni polagati državnu maturu i za njih se pripadajući bodovi određuju 100 % prema prosjeku ocjena svih predmeta u srednjoj školi, osim za jednopredmetni studij komunikologije, psihologije i sociologije, kojima se prosjek ocjena svih predmeta u srednjoj školi vrjednuje 75 %, a 25 % test apstraktnoga mišljenja, koji su dužni polagati. Pristupnici jednopredmetnoga studija komunikologije, psihologije i sociologije informacije o Testu apstraktnoga mišljenja pronaći ovdje.

Prijave u jesenskom roku se zaprimaju preko aplikacije na mrežnoj adresi studenti.fhs.hr/upis2010/ do srijede 14. rujna 2022.

 


Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS