Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Pristupnici koji su maturirali prije 2010.

Radi omogućavanja dostupnosti obrazovanja svakomu pod jednakim uvjetima, izbjegavanja stavljanja u nepovoljniji položaj osoba prema dobi i naobrazbi, poticanja međunaraštajne solidarnosti i cjeloživotnoga školovanja utvrđena je kvotu za pristupnike koji su četverogodišnji srednjoškolski odgoj i obrazovanje završili prije 2010. godine, a koji upisuju preddiplomske i integrirani studij na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Utvrđuju se kvote za pristupnike koji su četverogodišnji srednjoškolski odgoj i obrazovanje završili prije godine 2010., a koji upisuju preddiplomske i integrirani studij na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2021./2022. i to:

 1. Studij demografije i hrvatskoga iseljeništva - dvopredmetni - 2
 2. Studij filozofije i kulture - dvopredmetni - 1
 3. Studij komunikologije - jednopredmetni - 1
 4. Studij komunikologije - dvopredmetni - 1
 5. Studij kroatologije - jednopredmetni - 1
 6. Studij kroatologije - dvopredmetni - 1
 7. Studij odgojno-obrazovnih znanosti (pedagogije) - dvopredmetni - 1
 8. Studij povijesti - jednopredmetni - 1
 9. Studij povijesti - dvopredmetni - 1
 10. Studij psihologije - jednopredmetni - 2
 11. Studij sociologije - jednopredmetni - 1
 12. Studij sociologije - dvopredmetni - 1.

Pristupnici koji su četverogodišnji srednjoškolski odgoj i obrazovanje završili prije 2010. godine nisu dužni polagati državnu maturu i za njih se pripadajući bodovi određuju 100 % prema prosjeku ocjena svih predmeta u srednjoj školi, osim za jednopredmetni studij komunikologije i psihologije, kojima se prosjek ocjena svih predmeta u srednjoj školi vrjednuje 75 %, a 25 % test apstraktnoga mišljenja, koji su dužni polagati. Pristupnici jednopredmetnoga studija komunikologije i psihologije informacije o Testu apstraktnoga mišljenja pronaći ovdje.

Prijave se zaprimaju preko aplikacije na mrežnoj adresi studenti.fhs.hr/upis2010/ do nedjelje, 18. srpnja 2021.

Isključivo za preddiplomski sveučilišni studij Psihologija (jednopredmetni) i preddiplomski sveučilišni studij Komunikologija (jednopredmetni) i) prijave su do utorka, 22. lipnja 2021. godine. 

 


Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS