Objavljeno: 26. 2. 2018. u 15:45
Uređeno: 26. 2. 2018. u 15:46
Tea Cacović

Program COST je najdugovječniji europski okvir za podršku transnacionalnoj suradnji između istraživača, inženjera i stipendista diljem Europe.

Ovaj EU program istraživačima omogućava uspostavljanje interdisciplinarnih istraživačkih mreža u Europi i šire. Program pruža financijsku potporu organiziranju konferencija, sastanaka, usavršavanja, kratkih znanstvenih razmjena ili drugih aktivnosti umrežavanja u širokom rasponu znanstvenih tema..

Trajanje COST akcija ograničeno je na četiri godine.

COST program usmjeren je na sljedeće aktivnosti:

  • izgradnja kapaciteta povezivanjem vrhunskih znanstvenih zajednica u Europi i svijetu

  • omogućavanje umrežavanja mladim istraživačima

  • povećavanje utjecaja istraživanja na donositelje odluka, regulatorna tijela i nacionalne donositelje odluka kao i one u privatnom sektoru.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS